Tekenen en aquarelleren

Kan ik in 8 lessen leren tekenen en schilderen? Zeker zult u niet als een nieuwe Rembrandt de cursus afsluiten. Maar om te beginnen leert u in die 8 lessen heel vlot alle basisprincipes. U leert de materialen kennen, kleuren mengen, u leert op een andere manier te kijken, aan de orde komen als onderwerp onder andere: landschappen, stilleven, bloemen, modeltekenen, stadsgezichten. Binnen die onderwerpen leert u technieken als: de kunst van het weglaten, hoe krijg ik diepte in mijn werk, durven fouten te maken, gebruik maken van het onverwachte, hoe kan ik het werk interessant en boeiend maken? De lessen zijn zo opgebouwd, dat alles aan de orde komt in een logische volgorde. 

Wanneer wordt de cursus gegeven?  De les is op vrijdagochtend (10.00-12.00 uur). Het gaat om 8 lessen, dus een cursus bestrijkt zo'n twee maanden. Alle cursussen worden gegeven in Kunstcentrum Tholen. Mocht u ooit een of meer lessen moeten missen dan kunt u die inhalen op andere dagen, zonder extra kosten. Bovendien: alle cursisten zijn welkom iedere zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur in het KunstCentrum om vrij te schilderen en voor desgewenst tips, adviezen en begeleiding.

Hoe groot is de groep?  Iedere cursus heeft ongeveer 18 deelnemers en wordt gegeven door zowel Francesco Antonietti als Andrea Cook. Persoonlijke begeleiding is een belangrijk element tijdens deze cursus. U leert ook veel van hoe iemand anders werkt, dat is het grote voordeel van het werken in een groep.

Wat kost een cursus?  De cursusbijdrage is € 125,-. Het kan zijn dat u nog enkele materialen moet aanschaffen, afhankelijk van wat u al heeft. Een basispakket van kwalitatief goede materialen kost ongeveer € 35,- en kunt u desgewenst aanschaffen tijdens de eerste les. (verf, penselen en aquarelpapier 300g)

Is er een vervolg op deze basiscursus?  Wanneer u vanuit de basiscursus verder wilt, is er een vervolgcursus op een maandag- of woensdagavond of een vrijdagochtend. Bij deze cursus bepalen de deelnemers zelf zowel het onderwerp als de techniek (dus ook acryl, potlood, pen, pastel of olieverf is mogelijk). Individuele hulp en aanwijzingen binnen de specialisatie die u zelf heeft gekozen, zijn de belangrijkste elementen in deze cursus voor gevorderden.

Wanneer beginnen we? zie les rooster