Kunst in opdracht

Naast de mogelijkheid om een exclusieve ets te laten maken, kan ook een aquarel, olieverf, acryl, pastel of pentekening naar uw wens vervaardigd worden. Dit noemen wij kunst in opdracht.  Van iedere foto kunnen we een treffend schilderij maken. 

Een ets is ideaal voor bedrijven en instellingen. Het is een manier om een exclusief kunstwerk aan te bieden in een beperkte oplage. Geschikt als relatie-geschenk of bij bijzondere gelegenheden (bv. 10-jarig bestaan van het bedrijf.) Meestal wordt gekozen voor een ets van het pand, maar het kan natuurlijk ook van het interieur, of wat ook maar representatief is voor uw bedrijf of gemeente. 

Wanneer het gaat om een enkel kunstwerk, dan kan beter gekozen worden voor een aquarel, olieverf, pastel, potlood of pentekening. Dat kan ook een portret betreffen, of uw boot, of huisdier of wat ook maar dierbaar of representatief voor u is.

ets.jpg

Een schilderij kan gemaakt worden naar aanleiding van een door u gekozen foto. Ook biedt het Atelier de mogelijkheid voor het maken van muurschilderingen en muurdecoraties; dat kan zowel voor binnen- als buitenmuren. Zowel de afmeting als het onderwerp kunt u dus zelf bepalen, zodat u uiteindelijk een kunstwerk krijgt geheel naar uw wens. Ook in de stijl van uw voorkeur: van klassiek en realistisch tot modern en abstract.

Tekeningen en schetsen kunnen ook ontworpen worden op een digitale manier. In dit geval is het werk direct gemaakt binnen een speciaal computerbestand en is geschikt voor illustraties voor bijvoorbeeld boeken of ander drukwerk.  

Het voordeel hiervan is ook, dat de tekening vrij eenvoudig bewerkt en aangepast kan worden. Tekeningen gemaakt op deze manier zijn kwalitatief niet te onderscheiden van een tekening die handmatig gemaakt is op papier.

digital drawing.JPG

Wat kost kunst in opdracht?

De prijs kan bepaald worden, wanneer de voorstelling en de afmetingen bekend zijn. De prijs wordt van te voren vastgesteld op basis van de te verwachte werkuren. De aankoop gaat door wanneer de opdrachtgever voor 100% tevreden is.

 

Opdrachtgevers

Een selectie van opdrachtgevers:

1. Kunstkring Holland (de heer P.Becker, Emmeloord) voor deze vereniging heb ik 14 etsplaten in opdracht vervaardigd. (Er bestaat een catalogus met o.a. mijn werk)

2. Kunsthandel Art en Frame (de heer F.Duikers, Heulweg 151, 2295 KE Kwintsheul): opdracht gekregen om etsen te maken van Loosduinen (de abdijkerk en de Korenaer).

3. HTM de bus en trammaatschappij in Den Haag, 500 etsen gemaakt van het Vredespaleis in Den Haag. (HTM Dynamostraat 10, 2525 KB Den Haag). Vredespaleis met HTM bus en tram.

4. Holland Village Nagasaki p/a Bezuidenhoutseweg 181, 2594 AH Den Haag (de heer Katsuhiko Koga) : geleverd een 100 tal etsen van Nederlandse gebouwen, die nagebouwd zijn in Japan. (o.a. Waterpoort Sneek)

5. Fa. J.Prins Transporten Storkstraat 1 , 2941 BT Lekkerkerk : speciale ets vervaardigd van Lekkerkerk.

6. Nicolaas van Namen Notenimport Botter 36-13, 8243 KS Lelystad : exclusieve ets gemaakt voor zijn bedrijf, eveneens via hem opdracht om ets te maken van de Statensingelkerk in Rotterdam, welke gesloopt zou gaan worden. (100 etsen).

7. Kunsthandel Bielsma Westerstraat 140, 1601 AN Enkhuizen: verschillende etsen gemaakt van Enkhuizen.

8. Gemeente Huizen (NH). Exclusieve ets gemaakt voor de gemeenteraadsleden die afscheid namen van het stadsbestuur : naar aanleiding van een schilderij dat in de raadszaal hing.(1994)

9. Garoeda Kneuterdijk 18a 2514 EN Den Haag, de heer P. Mannetje ,opdracht voor 500 etsen van het gebouw Garoeda.

10. Beckering belastingadviseurs, Botter 1107 , 8232 JN Lelystad, de heer P. Beckering :opdracht voor exclusieve ets naar aanleiding van een tekening die hij gemaakt had (250 etsen).

11. Vereninging Oud-Monnickendam de heer M.Tessel, Kerkstraat 25, 1141 BE Monnickendam :een exclusieve ets gemaakt van de Waag (350 etsen).

12. Speciale ets gemaakt in opdracht van Basisschool 'de Kraal' in Tholen in een oplage van 25 exemplaren.

13. Een exclusieve ets voor Unilever te Rotterdam: een ets is vervaardigd van het Witte Huis.

14. Burgemeester Nuis van de gemeente Tholen biedt de panorama-ets van Tholen aan de burgemeester van het Poolse stadje Itawa aan, tijdens de Kunstroute, eind april 2004.

15. Etsen geleverd aan de Koninklijke Nederlandse Ambassade in Peking (China).

16. Opdracht voor muurschildering van 2 meter17 x 1 meter40 voor visspecialiteitenzaak Bout te Tholen.

17. Ets vervaardigd van het nieuwe gemeentehuis te Tholen.

18. Exclusieve ets vervaardigd voor de Gemeente Noordwijkerhout in een oplage van 60 exemplaren.

19. Schilderij van 2.40 meter lengte, bestemd voor het Westerpoort College te Tholen

20. Opdracht aquarel van de Groen van Prinstererschool te Scherpenisse.

21. Opdracht aquarel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Grote Kerk) te Tholen.

22. Aquarel opdracht van de Bethelkerk in Sint Annaland.

23. Exclusieve ets vervaardigd van de gerestaureerde molen 'de Verwachting' in Tholen, in een oplage van 90 exemplaren.

24. In opdracht het clavecimbel van Jan de Viet een landschap geschilderd op de binnenkant van de klep.

25. Abstract schilderijen in opdracht (13) van Grafik Architects, Engeland.

26. Exclusieve ets vervaardigd met een oplage van 100 exemplaren in opdracht van firma Profielnorm.

27. 40 exclusieve etsen vervaardigd van Urk in opdracht van Kunstkring Holland.

28. Voor bakfiets bedrijf Babboe een exclusieve ets vervaardigd met een oplage van 75 exemplaren.