Acryl- of olieverf schilderen

Inhoud: Acrylschilderen is een veelzijdige techniek.  Hiermee kun je zowel vlot en snel werken als ook zeer fijn en gedetailleerd.  Acrylschilderen is een zeer geschikte basis om eventueel later met olieverf te werken, als u dat zou willen. De eerste 15 minuten bestaat uit het laten zien van verschillende technieken en aanwijzingen.  U kiest zelf het onderwerp en wij begeleiden u terwijl u bezig bent. 

Hoe krijg ik diepte in mijn werk, hoe krijg ik natuurlijke kleuren, hoe schilder ik glas, steen of doek, hoe krijg ik de verhoudingen naar mijn zin.....al dit soort vragen komen tijdens de cursus aan bod. Het is een praktische cursus waarin u snel vorderingen zult maken.

Wanneer wordt de cursus gegeven?  De les is op een woensdagavond (19.30-21.30 uur). Het gaat om 8 lessen, dus een cursus bestrijkt zo'n twee maanden, en worden gegeven in Kunstcentrum Tholen. Mocht u ooit een of meer lessen moeten missen dan kunt u die inhalen op andere dagen, zonder extra kosten. Bovendien: alle cursisten zijn welkom iedere zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur in het KunstCentrum om vrij te schilderen en voor desgewenst tips, adviezen en begeleiding.

Hoe groot is de groep? Iedere cursus heeft ongeveer 18 deelnemers en wordt gegeven door zowel Francesco Antonietti als Andrea Cook. Persoonlijke begeleiding is een belangrijk element tijdens deze cursus. U leert ook veel van hoe iemand anders werkt, dat is het grote voordeel van het werken in een groep.

Wat kost een cursus?  De cursusbijdrage is € 125,-. Het kan zijn dat u nog enkele materialen moet aanschaffen, afhankelijk van wat u al heeft. In het KunstCentrum is een starters-basispakket te koop met acrylverf en schilderdoek, te verkrijgen voor +/- € 35,-. 

Is er een vervolg op deze basiscursus?  Wanneer u vanuit de basiscursus verder wilt, is er een vervolgcursus op een maandag- of woensdagavond of een vrijdagochtend. Bij deze cursus bepalen de deelnemers zelf zowel het onderwerp als de techniek (dus ook acryl, potlood, pen, pastel of olieverf is mogelijk). Individuele hulp en aanwijzingen binnen de specialisatie die u zelf heeft gekozen, zijn de belangrijkste elementen in deze cursus voor gevorderden.

Wanneer beginnen we? zie les rooster